Manapság már a matrica készítés egyáltalán nem egy bonyolult és elérhetetlen folyamat, hiszen a dekoráció gyártással foglalkozó cégek minden esetben fel vannak készülve a lakossági igények teljesítésére is. Éppen ezért, ha születés-, vagy éppen névnapra szeretnénk egy vicces ajándékot adni a másiknak, már egyedileg is készíttethetünk matricákat a számunkra. Általában a leggyakrabban vásárolt tételek a különféle “sebesség korlátozó” táblák, amelyek minden esetben arra emlékeztetik az ünnepeltet, hogy pontosan hanyadik évébe lépett.

A legjobb, ha ezt a fajta meglepetést kerek évszámokra időzítjük, hiszen így okozhatunk vele, valóban vicces pillanatokat. A matricakészítés esetében beszélhetünk az egyedi utcanévtáblákról is, amelyeknek köszönhetően kellemes pillanatokat szerezhetünk a másiknak egy buli keretében. Az ajándék lényege, hogy az ünnepelt egy olyan utcanév táblát kap, amely teljes egészében úgy néz ki, mint az eredeti, hivatalos változat, csupán a rajta lévő szöveg változik. Ez az, amitől tulajdonképpen névre szóló lesz a meglepetés.

 

Persze rengeteg egyéb ajándékon is törhetjük a fejünket, amelyek szintén jól elsülhetnek egy születésnap alkalmával, ilyen lehet például az egyedi vasalhatós matrica készítése. Ennek a fajta eljárásnak a lényege, hogy maga az anyag, amire a szakemberek nyomtatnak, egy olyan speciális dolog, amely a nyomtatást követően könnyedén rávasalható bármilyen anyagra, amely bírja a hőt. Egyedi feliratok és képek is készülhetnek ezzel a fajta technikával, valamint a nyomtatáson kívül csak egy hagyományos póló kell hozzá. Amit mindenképp tisztázzunk le a szakemberekkel a munka megkezdése előtt, hogy ők maguk elvégzik a matrica felvasalását a hozott pólóra, vagy esetlegesen nekünk kell ezt megtenni. Ha lehetőség van rá, inkább a szakemberek végezzék el a munkát, hiszen nekik általában rendelkezésre állnak olyan hőprések, amelyekkel egyenletesen rá lehet sütni a matricát a pólóra. Természetesen a sütést követően a póló könnyedén hordható, valamint mosható is. Amire mindenképp figyeljünk oda, hogy vasalás során magát a matrica területét ne vasaljuk, hiszen az anyagból adódóan ez könnyedén megéghet. Ezen kívül semmi másra nem kell odafigyelnünk a vasalható matrica kapcsán, hiszen egyéb elővigyázatosságot nem igényel.

 

Mára vannak már olyan technikák is, amelynek köszönhetően nem csak pólóra készíthetünk nyomatokat, hanem akár bögrére, vagy éppen egér padra is. Ezek a faja egyedi fényképes ajándék tárgyak azonban teljesen más technikával készülnek, úgynevezett szublimációs módszerrel, amely folyamatnak a lényege, hogy a festék a hő hatására gázzá alakul. Éppen ezért fontos, hogy minden esetben egy hőprés segítségével égessük bele a speciális anyagba a festéket, hiszen ha nem megfelelő a környezet, akkor a gázzá alakult festék könnyedén elillanhat. Ekkor pedig nem lesz tökéletes a nyomat.

Természetesen rengeteg egyéb más terület is van, amelyen a matricák tökéletesen helyt állnak, éppen ezért érdemes a szakemberek véleményét kikérni egy-egy munkával, vagy éppen megrendeléssel kapcsolatban.

Ha pedig egy bővebb információ mennyiségre van szükségünk, látogassunk el a www.hanka.hu oldalra, ahol az egyéb gyártási technológiákról is tájékozódhatunk, valamint a céggel is könnyedén fel tudjuk venni a kapcsolatot.