Az internet megjelenésével igen nagy mértékben vissza estek a nyomdák bevételei, azonban mindig lesznek olyan marketing eszközök, amelyeket mindenképp érdemes igénybe venni a cégek esetében bizonyos időközönként. Talán az egyik leggyakoribb eszköz, a szórólap, amelyet akár nagyobb mennyiségben is legyártathatunk. Az, hogy pontosan mekkora méretű szórólapot szeretnénk, az tulajdonképpen attól is függ, hogy pontosan mit szeretnénk közölni a potenciális vásárlókkal, hiszen néhány mondat miatt nem érdemes egy A4-es formátumot megrendelni.

Persze teljesen más fajta megoldásokat kell alkalmaznunk egy bemutatkozó anyag esetében, vagy éppen egy olyan komplett nyomat kapcsán, amikor a cégünk szolgáltatásait, vagy éppen termékeit hirdetjük. Általában a ruhakészítő cégek minden esetben egy új kollekció kapcsán új kiadványokat is rendelnek a nyomdáktól. Egy bemutatkozó anyag esetében mindenképp fontos a színes nyomat, hiszen csakis ennek a technikának köszönhetően lehet tökéletes az eredmény.

Természetes dolog ezen felül, hogy a szakemberek mindenben a segítségünkre lesznek a gyártás során, többek között azt is meg tudják mondani, hogy a mi esetünkben milyen alapanyagokat és technikákat érdemes alkalmazni. Ha például szórólapként csak az éppen aktuális időszak menü kínálatát szeretnénk kinyomtatni, nem érdemes túlságosan vastag papírt használni, valamint tökéletesen működik a fekete- fehér nyomat is. Hiszen ez a típus is tökéletesen ellátja a feladatát, arról már nem is beszélve, hogy kellően látványosak lehetnek ezek a marketinges anyagok is. Ha viszont egy impozáns, modern és meggyőző bemutatkozó anyagot szeretnénk gyártatni, érdemes több fajta kiadványt is gyártatni. Például nagyon jól mutat egy egyedi céges mappában egy bemutatkozó anyag, amelyet különleges nyomdai eljárásokkal lehetünk tökéletesen elégedettek. Remek megoldás lehet egy forma lakkozás, vagy éppen egy 3D-s dombor nyomás, hiszen ezek a nyomdai megoldások egyre kedveltebbek. Azonban az ilyen különleges nyomatok esetében számolnunk kell némi plusz költséggel is, hiszen egyáltalán nem egyszerű ezeket a nyomatokat elkészíteni.

Abban az esetben, ha olyan nyomdai anyagot szeretnénk, amely kellőképpen vízálló, vagy éppen hosszú távon is használható, mindenképp érdemes fóliázott kivitelt gyártati. Ugyanis ennek a technikának köszönhetően fekete-fehér, vagy éppen színes nyomatok is ugyanúgy készíthetőek, ezek után kerül sor a fóliázásra. Gyakori a különféle menü lapok esetében, vagy éppen a különféle szórakozóhelyek kapcsán a bárpultnál.

a_szorolap_orok

 

Amennyiben pedig valóban egyedi szóróanyagot szeretnénk gyártatni, a legjobb megoldás a formára vágott szórólap, amely nem csak teljes mértékben egyedi lesz, de ezen felül még mindenki számára emlékezetes is. Általában ehhez szükséges egy úgynevezett stand szerszám is, amely egyáltalán nem olcsó, így ha mindenképp ilyen minőségi és mutatós szórólapot szeretnénk, mindenképp érdemes nagyobb mennyiséget rendelni.

Ha viszont nem vagyunk tisztában sem a mennyiségekkel, az árakat minden esetben több változatra is kérjük meg, hiszen az is előfordulhat, hogy dupla mennyiséget kaphatunk körülbelül ugyanazért a pénzért. Ugyanis minél többet rendelünk, annál kedvezőbb darab árat kaphatunk.

Kérdés esetén pedig érdemes felkeresnünk a www.hanka.hu web oldalt, ahol referenciákkal is találkozhatunk, valamint könnyedén felvehetjük a céggel is a kapcsolatot. Akár pedig még árajánlatot is kérhetünk az interneten keresztül.