Rengeteg cég kényszerül manapság arra, hogy kiadásait valamilyen szinten lecsökkentse. Sajnos éppen ezért pontosan a marketing költségek azok, amelyek sok esetben akár teljesen meg is szűnnek. Ez az a lépés, amit nem szabadna megtenniük a tulajdonosoknak, hiszen egyenesen a bevételek csökkenéséhez vezethet. Ugyanis ha nem hirdetjük cégünk szolgáltatásait, vagy éppen nem költünk megfelelően az üzlet, vagy éppen a termékek külsejére, akkor igen csak megcsappanhat a vevői csoportunk. Ha például egy saját terméket szeretnénk megfelelően promotálni, mindenképp fordítsunk nagy hangsúlyt a csomagolásra, amelyet rengeteg esetben egyedi matricával is megoldhatunk.

Természetesen a csomagolás függ attól is,  hogy pontosan milyen termékről van szó, de az üveges, vagy éppen dobozos újdonságok csomagolását könnyedén és minőségileg megoldhatjuk egy megfelelő matricával. Általában nagyobb mennyiségű gyártás esetén a kivitelező cégek kedvezményeket is biztosítanak számunkra, arról már nem is beszélve, hogy a matricák tökéletesen vízhatlanok, valamint UV állóak is. Ennek köszönhetően szállítás közben nem sérülnek meg, valamint nem is fakulnak ki a nyomtatott felületek az idő múlásával. Minőségileg akár matt, akár pedig fényes fóliát választunk a matricák legyártására, ugyanazt várhatjuk el, talán a fényes felületen élénkebbnek tűnnek a festékek, míg a matt anyag sokkal elegánsabb lehet. A címkék minden esetben öntapadósak, ennek köszönhetően pedig könnyedén felragaszthatóak akár üveg, akár pedig műanyag felületre, arról már nem is beszélve, hogy a legkülönlegesebb grafikát is elbírják ezek az anyagok.

a_marketing_valoban

 

A másik gyakori megoldás a termékek felcímkézésére a hagyományos, papír alapú címke, amely általában nem öntapadós, ennek fényében pedig általában átlátszó csomagoló anyagok belsejébe szokták tenni a gyártók. Persze az sem ritka, hogy maga a papír alapú nyomat lesz a csomagolás, azonban ezekben az esetekben a nyomtatáshoz csakis olyan festéket használhatunk, amely nem káros a termékekre. Ha például húsárút szeretnénk felcímkézni, semmiképp se használjunk hagyományos címkéket, hiszen a papíron lévő festék könnyedén bele kerülhet az ételbe. Vannak cégek, akik speciális papírt és festéket használnak, ennek köszönhetően pedig semmi probléma nem történik, ha a nyomtatott felület esetlegesen zsíros, vagy éppen olajos lesz.

Egyéb esetekben is tökéletes megoldás lehet a matrica, hiszen nagyobb felületek dekorálására is tökéletesen alkalmas lehet. Ugyanis a modern technikának köszönhetően nem csak hagyományos nyomtatásra van lehetőségünk, hanem különleges formák kialakítására is. Ennek köszönhetően pedig olyannyira személyre szabott dekorok készülhetnek, amelyek nem csak széppé és elegánssá teszik a boltunkat, de igazán sok vevőt is becsábíthatunk. Így pedig a bevételeink megemelkedhetnek, amelynek a következménye pedig az, hogy a befektetett pénzösszegek is igen rövid időn belül megtérülhetnek. Ha pedig folyamatosan megrendeléseket adunk le a kivitelező cégnek, biztosak lehetünk abban, hogy egyedi árképzés alapján kapjuk majd meg a nyomatokat. Ennek köszönhetően nincs arra szükség esetlegesen, hogy megemeljük a termékeink árait, hiszen a minőségi csomagolás nem fog túlságosan sokba kerülni.

Különleges matrica készítéssel kapcsolatban, egyedi üzlet dekorok megrendelése kapcsán keresse web oldalunkat a www.hanka.hu -t, ahol folyamatosan frissülő blogunkkal is találkozhat.