Rengeteg marketinges cég számára fontos, hogy megfelelő kivitelező céget találjon kampányai lebonyolítására. Ha a cél a közterületen való megjelenés, minden esetben egy olyan reklám cég kerüljön a megbízottak táborába, aki megfelelő gépparkkal rendelkezik, valamint megfelelő szakmai tapasztalattal. Ugyanis egy kampány során nem csak az fontos, hogy megfelelő plakát helyszíneket találjunk, hanem az is, hogy a felhasznált anyagok a legmegfelelőbbek legyenek.

 

Amennyiben például egy pár hónapos kampányról van  szó, ráadásul még az egyes helyszíneken még időközönként még a grafika is változik, mindenképp  papír plakát legyen az az alapanyag, amire a nyomtatások elkészülnek. Ugyanis ez a fajta anyag nagyobb mennyiségben is nagyon kedvező áron megkapható, arról már nem is beszélve, hogy könnyedén felhelyezhető a hagyományos, Euro (5 x 2,4 m) méretű plakát felületekre. Előfordulhat, hogy a pár hónapos kampány során akár hetente változik a grafika, ilyenkor mindig oda kell figyelni arra, hogy az időbeosztást minden képen betartsuk. A csúszás ebben az esetben megengedhetetlen. Általában azok a cégek, akik elvégzik a nagy formátumú nyomtatást, minden esetben intézik magát a plakát felragasztását is. Ha tartanunk kell magunkat a határidőkhöz, akkor mindenképp fontos, hogy a gyártás után a ragasztást végző szakemberek pontosan az előre meghatározott időpontban helyezzék ki az új akciókat. Nem késhetünk vele, de nem is ragaszthatunk előbb, hiszen így az akció értelmét veszti.

Az, hogy pontosan mitől lesz látványos egy grafika, azt a grafikus szakemberek tudják meghatározni, éppen ezért fontos, hogy hallgassunk a tanácsaikra, valamint az ő útmutatásuknak megfelelően készíttessük el a grafikát. A nagyméretű plakátok esetében ugyanis sosem szabad beleesnünk abba a hibába, hogy az egész felületet, esetünkben mind a 12 négyzetmétert tele írjuk információval. Ugyanis a közterületi média egyik legnagyobb sajátossága, hogy a potenciális vásárlóknak csak néhány másodpercük van arra, hogy a kapott információkat feldolgozzák. Általában az alapszabály ebben az esetben is él, használjunk a reklámok kialakítása során kutyát, gyermeket, esetlegesen csinos hölgyet, hiszen ezek azok az eszközök, amelyek mindenki számára szembe tűnőek.

Kozteruleti_media_kampanyok

 

Abban az esetben, ha mondjuk egy egész évre tervezzük a kampányt, akkor viszont érdemes más fajta anyagokat használni a plakátolásra. Ez általában egy speciális matrica, ami a vinyl. Mivel ez egy tekercses anyag, így könnyedén befűzhető a nagy formátumú gépekbe. A nyomtatás esetében ugyanúgy járnak el a szakemberek, mint a hagyományos papír plakát esetében, viszont maga az alapanyag akár egy éven keresztül is tökéletes lehet a kibérelt plakát helyszíneken. Mivel a szakemberek minden esetben magas minőségű matrica tekercset használnak, valamint gyári minőségű Roland festéket, így a nyomat tökéletesen bírja a napsütést, az esőzést, de még a kemény fagyokat is. A színek kifakulásától sem kell félnünk, hiszen a nyomat a folyamatos napsütést is tökéletesen képes elviselni.

Akár nagy méretű plakát helyeket szeretnénk bérelni, akár meglévő táblákra szeretnénk nagy méretű nyomatokat szeretnénk készíteni, mindenképp látogassunk el a www.hanka.hu portálra, ahol nem csak a speciális nyomtatási eljárásokról kaphatunk bővebb információkat, de akár kisebb mennyiségű matricákat is gyártathatunk.