A nagy formátumú nyomtatásnak köszönhetően manapság már arra is van lehetőségünk, hogy termékeinket olyan profi csomagolással és címkével lássuk el, amelynek köszönhetően tökéletes mértékben megnövelhetjük az eladások számát. Arról már nem is beszélve, hogy a profi kivitelezésű címkéknek köszönhetően minden fontos vásárlói információt feltüntessünk a csomagoláson.

Ugyanis akár egy élelmiszer csoportról van szó, akár pedig egy olyan termékről, amely táplálék kiegészítőként van jelen az életünkben, vannak olyan törvények, amelyeket minden egyes fogyasztásra alkalmas élelmiszer csomagolása esetében be kell tartanunk.

Ez többek között a termék összetétele, a szavatossági ideje, a gyártó neve és címe, valamint ha van, akkor a forgalmazó adatai. Minden egyes termék esetében fel kell tüntetni azt is, hogy pontosan honnan származik, valamint hogy milyen tápértékekkel rendelkezik. Amennyiben ezeket az adatokat nem tesszük közé, sajnos számolnunk kell azzal, hogy különféle büntetéseket zsebelhetünk be. Általában a matrica, vagy címke gyártás során a szakemberek előre meghatározzák, hogy pontosan hogyan is nézzenek ki a terméken található matricák, majd elküldik azt gyártásra. Ezen munkafolyamat előtt a szakemberek úgynevezett vágójeleket is raknak a címkékre, hiszen így könnyebben méretre vághatóak a nyomtatás után. Mivel az ilyen termék címkéket a szakemberek ívben nyomtatják, így utólag kerülnek felvágásra.  A vágó-nyomtató gépek tökéletesen alkalmasak ezen termékek legyártására, hiszen a tekercses matrica befűzése után nem kell mást tennünk, mint elindítani a nyomtatást. A gép miután elkészült a nyomtatással, saját maga kezdi meg a vágást is, tulajdonképpen a folyamat abból áll, hogy minden egyes matricát a megadott paraméterek alapján körbe vág. Általában a magas minőségű alapanyagoknak köszönhetően ezek a termék címkék tökéletesen képesek akár hosszú távon is megőrizni a rájuk nyomtatott információkat, arról már nem is beszélve, hogy teljes egészében vízhatlanok, így akár folyékony termékek felcímkézésére is alkalmasak.

az_etikett_matrica

 

A nagy formátumú gépek előnye, hogy nem csak nagyméretű plakátok legyártására alkalmasak, hanem akár egyszerre több ezer matrica nyomtatására is. Minden esetben ívben kerül nyomtatásra a több ezer darab matrica, majd attól függően, hogy pontosan az ügyfél mit is szeretne, kerül felvágásra. Ez lehet darabra vágva, de akár sorban vágva is, így könnyebb lehet kézileg felcímkézni a termékeket. Ha viszont olyan termékeket szeretnénk csomagolni, amelyek egyáltalán nem folyékonyak, nyugodtan készíttethetünk olyan nyomatokat is, amelyek alapanyagukban mások, tehát mondjuk nem vynilből, hanem papírból készülnek. Ezekben az esetekben olcsóbb a gyártási költség, azonban a végeredmény nem lesz ugyanolyan. Hiszen a papír általában nem fényes, éppen ezért a rányomtatott festék sem lesz annyira élénk színű. Ezen felül pedig a papír legnagyobb hátránya, hogy általában nem ragad, így a gyártóknak még erről is gondoskodniuk kell.

Ha pedig komplett termék csomagolást szeretnénk gyártatni, érdemes egy olyan céggel felvennünk a kapcsolatot, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. Ugyanis ehhez nem csak teljesen más fajta gépek szükségesek, de speciális tervek is, amelyek segítségével a későbbi csomagolás könnyedén kinyomtatható.

Hagyományos termék címkékkel kapcsolatban keressen minket bizalommal a www.hanka.hu portálon található elérhetőségek valamelyikén.