Sok esetben problémát okozhat, ha a matrica könnyedén leszedhető, vagy éppen eltávolítható. Hiszen mondjuk egy garanciális feltétel érvényesítése során kifejezetten fontos,  hogy az adott termékről a gyártói matrica ne legyen leszedhető. Ami mindenképp fontos, hogy ezek a matricák felelősek azért, hogy egy esetleges garanciális javítás során a szakemberek könnyedén meggyőződhessenek arról, hogy az adott termék házilag még egyáltalán nem volt szétszedve.

De hogyan is készülnek pontosan ezek a matricák? Tulajdonképpen a biztonsági matrica készítés nem különbözik túl nagy mértékben a hagyományos matrica készítéstől, csupán az alapanyag az, amelyben merőben más, mint a hagyományos típusok.

A dekorációs cégek általában előre jelzik a beszállító partnereknek, hogy szükségünk van erre a fajta matrica típusra, majd egy bizonyos nagyságú méretre levágva kapják meg a matricákat. A legjobban talán az avatatlan szem számára ez a fajta matrica a normál, matt matricákhoz hasonlít, azonban a felülete teljesen más. A szakembereknek igen csak oda kell figyelni az anyag befűzése során arra, hogy a matrica ív megfelelő méretű legyen, amennyiben ez nem így van, ki kell pótolniuk valamiféle más anyaggal, amit a későbbiekben nem nyomtatnak meg. Ami nagyon fontos a biztonsági matricák készítése során, hogy maga az anyag sajnos nem bír el túl sok színből, vagy éppen bonyolult grafikából álló nyomatokat, hiszen a sok festék tönkre teheti az egész ívet. Cégünknél leggyakrabban a kuka matricák gyártása során merül fel ez a fajta alapanyag, amelyet tulajdonképpen mint két nyomtatónkba könnyedén befűzhetünk. Ami nagyon fontos, hogy a nyomatoknak száradniuk is kell, valamint ha szükséges, akkor a gép a forma vágásra is tökéletesen képes. Ennek köszönhetően pedig a legkülönfélébb alakzatok legyártása sem okoz problémát számunkra. A biztonsági matrica gyártását követően a megrendelő felhasználja az adott termékekre, vagy éppen a kuka matricák esetében kiküldi az előfizetői számára, hogy ragasszák rá a szemetes edényre. Amint a felületet megtisztították, zsírtalanították, már mehet is rá a matrica, amelynek a felhelyezését mindig kellő odafigyeléssel végezzük el. Ugyanis pontosan a speciális alapanyag miatt ha már egyszer felragasztottuk magát a matricát, nem tudjuk majd levenni. Ugyanis a biztonsági matrica lényege pontosan az, hogy az adott felületről már nem lehet leszedni, csakis nagyon pici darabokban. A megrendelőnk ezzel próbálja megakadályozni azt, hogy illetéktelenek esetlegesen felhasználják a mások számára kiadott matricákat. Mivel ezen munka esetében is egy több ezer darabos megrendelésről beszélhetünk, a matrica készítés több napig is eltartott, de a két vágó- és nyomtató plotternek köszönhetően ismét magas minőségben és rövid határidő alatt tudtuk elkészíteni ezt a speciális megrendelést, amelyet minden évben újra szívesen látunk, ugyanúgy, mint az elmúlt néhány évben is.

biztonsagi_matrica

 

Ha Ön is szeretne hasonló, speciális matrica készítéssel megbízni minket, keressen minket a www.hanka.hu oldalon, ahol nem csak a legújabb gyártási technikákat ismerhetjük meg, de könnyedén leadhatjuk a megrendeléseinket is, akár interneten, vagy telefonon, amennyiben tárcsázzuk a megadott telefonszámot.