Rengeteg esetben találkozunk olyan ügyfelekkel, akik nincsenek pontosan azzal tisztában, hogy melyik alapanyag pontosan mire való. Éppen ezért megpróbáljuk pontosan meghatározni, hogy melyik anyag pontosan mire is való. Az alábbi felsorolásban a leggyakrabban használt alapanyagok jellemzőit tesszük közzé, így mindenki tisztában lehet ezen anyagok fontosságával.

  • Vinyl: Az egyik leggyakrabban használt alapanyag a dekorációs piacon, hiszen rengeteg mindenre használható. Nem csak hagyományos matricaként állja meg tökéletesen a helyét, hanem PVC-re, vagy éppen horganyzott vaslemezre felkasírozva igen mutatós dekorációk készülhetnek belőle. Ha pedig mágneslapokra kasírozzuk fel a nyomatot, akkor mágnesmatricaként funkcionálhatnak tökéletesen. Mivel az anyag tekercses kivitelben kaphatóak a nagykerekben, így tökéletesen alkalmasak arra, hogy nagy formátumú nyomtatókba befűzzük őket. Abban az esetben, ha üzlet dekorhoz használjuk alapanyagként, akár vágható is a fólia, ennek köszönhetően pedig a legváltozatosabb formák is könnyedén elkészíthetőek a segítségével. Ezen felül pedig ezt a fajta matricát gyakran használják a különféle gyártók csomagolás gyanánt, hiszen nem csak egy hagyományos terméken mutathatnak nagyon jól, de akár még címkeként is tökéletesen helyt állnak bizonyos termékek esetében. Ez az alapanyag tökéletesen vízálló, rengeteg típusa pedig egyre jobban szélesíti a felhasználási területet. Mivel autók fóliázása során egy speciális változatát használják, amely hő hatására követi az adott felületet, így könnyedén reklámfelületté változtatható bármilyen típusú jármű. Persze léteznek extra fóliák is, mint mondjuk a karbon fólia, vagy éppen a fényvisszaverő, így minden olyan esetben is tökéletes megoldást nyújthatnak ezek az alapanyagok, amikor különleges dekorálásra van szükség.
  • Tábla: Abban az esetben, ha nincsen olyan sík felületünk, amelyre dekorációt, vagy éppen reklámot tehetünk, érdemes olyan alapanyagokat választani, amelyek megfelelő tartással rendelkeznek. Cégünk alapjában véve két fajta anyagot tart, a habosított PVC-t és a horganyzott vaslemezt. Ár tekintetében a kettő között nincsen különbség, valamint mindkét típus tökéletesen alkalmas kültéri használatra. Ha viszont egy nagyobb táblát szeretnénk csináltatni, mindenképp a habosított PVC-t válasszuk, hiszen ez az az alapanyag, amely nagyobb méretekben is kapható a nagykerekben. Persze vannak különlegesebb alapanyagok is, amelyeket kérésre szívesen beszerzünk, de ez a két dolog az, amelyet a leggyakrabban használunk egy-egy reklámtábla gyártása során.
  • Molinó: Rengeteg olyan esettel találkozhatunk, amikor nincs arra lehetőség, hogy egy reklámot egy fix helyre kitegyünk, vagy éppen az a kitétel, hogy könnyedén hordozható legyen maga a reklám. Mivel a molinó egy olyan anyag, amely könnyedén összetekerhető, ebből adódóan egyszerűen és probléma mentesen magunkkal tudjuk vinni bárhová. Ami fontos, hogy a gyártás során mindenképp kérjünk ringliket a nyomat széleire, hiszen ebben az esetben egyszerűen fel tudjuk feszíteni bárhová. A molinó gyártás során is bármekkora méretet le tudunk gyártani, így tulajdonképpen fizikai határok nincsenek.  Mivel ez is teljes egészében kültéri anyag, így hosszú éveken keresztül tökéletes reklámhordozóként szolgálhat számunkra.

matrica_vagy_molino

 

Persze a felsorolt anyagokon kívül rengeteg egyéb alapanyag is a rendelkezésünkre áll, amelyek könnyedén beszerezhetőek, így különleges igények esetében is keressenek minket bizalommal.

Bővebb információkat az általunk gyártott reklámhordozókról a www.hanka.hu portálon olvashat.

Facebook